Feestelijke opening Groetnis út Kollumerlân

19 november 2018
Afgelopen vrijdag opende schrijver Koos Tiemersma de tentoonstelling “Groetnis út Kollumerlân”, die tot en met 16 december wordt gehouden in het museumgedeelte van gebouw Oostenburg in Kollum.

Schilderijen van Aafke Holman, Fons Hoiting, Frans Cadée, Han Groot, Hans Hofman, Janine van Zeeland, Louise de Winter, Marian den Ouden, Marianne Polfliet, Max de Winter, Rein Halbersma en Rita Bakhuijsen; meubeldesign van Arno van Valburg; beelden/sculpturen van Alie Pilot, Bauke Terpstra, Foekje Grijpstra, Gosse Dam, Heleen Kater, Pyr Bosma, Rita Wiersma en Thea Hoek.

Keramiek van Karel Sterk; fotografie van Lisanne van der Ploeg, Renso Propstra en Sake Beerstra; tekeningen van Hannie Damen en Hennie Dik-Stel; poëzie van Eppie Dam en Koos Tiemersma. Voorzitter van de Stichting Kunst Kollumerland, Gerard de Groot, bedankte in het bijzonder de besturen en vrijwilligers van het Kollumer museum en Filmhuis Kollum voor hun medewerking en gastvrijheid. Daarna konden de bijna honderd bezoekers genieten van de kunst, een hapje en een drankje en elkaars gezelschap.

U kunt op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00u. zeer divers en verrassend werk zien dat Kollumerland als thema heeft. U bent van harte welkom in gebouw Oostenburg, Oostenburgstraat 2 in Kollum. Filmhuis Kollum draait vanwege deze expositie twee films over kunstenaarslevens, op 23 november en 7 december.

Pagina delen: